Impressariaat
Albeda Danscollege

Impressariaat

Naast onze commerciële tak fungeert DDA als impressariaat exclusief voor dansers van het Albeda Danscollege. We zijn hiervoor gecertificeerd als erkend leerbedrijf door SBB.
In deze rol zijn wij ‘matchmaker’ en bemiddelen wij voor stageopdrachten tussen opdrachtgevers en de opleiding. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie, verzorgen wij de praktijkbegeleiding en zijn wij verantwoordelijk voor de financiële en administratieve afwikkeling.

Bpv/stage

Een belangrijk deel van mbo onderwijs bestaat uit werken en leren in de praktijk, de zogenaamde beroepspraktijkvorming, oftewel bpv. De afspraken tussen student, school en erkende leerbedrijven liggen vast in een (bpv)praktijkovereenkomst. De bpv is opgebouwd uit drie fasen:

 

– matching en voorbereiding
– uitvoering en begeleiding
– beoordeling en evaluatie

Albeda Danscollege

Het Albeda Danscollege in Rotterdam leidt op tot dansinstructeur of danscoördinator. Het is de nummer 1 opleiding voor het commerciële danswerkveld. De docenten komen uit die wereld en werken zowel nationaal als internationaal.

 

De studenten doen ervaring op in de praktijk d.m.v. high profile stages zoals evenementen, modeshows, festivals, commercials, videoclips, optredens met artiesten en maatschappelijke en culturele projecten. Daarnaast zijn ze ook te zien in tv-programma’s en in theaterproducties.
Ook zijn er succesvolle cross-overs met andere opleidingsinstituten waaronder het Albeda Sportcollege, het Albeda Horecacollege, het Grafisch Lyceum Rotterdam en de SKVR.